Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Vanaf 33 weken zwangerschap is moxa behandeling veilig. Een behandeling kan dus plaatsvinden vanaf 33 weken zwangerschap. Tijdens de behandeling wordt een bepaald punt op de zijkant van de voet verwarmd met een moxa stick gedurende 15 minuten. Ik gebruik hierbij verkoolde moxa, dit heeft als voordeel dat sticks nagenoeg geur- en rookloos zijn. De behandeling vindt plaats op beide voeten. Één sessie duurt in totaal 30 minuten. 

De eerste keer vindt de behandeling plaats onder begeleiding zodat jij en je partner (of iemand anders) kunnen leren hoe je de moxa uitvoert. Het is handig als iemand je kan helpen bij de sessies die je zelf uitvoert, je komt namelijk nog maar lastig bij je voeten op het einde van de zwangerschap. De moxa behandeling moet gedurende 14 dagen dagelijks herhaald worden voor het optimale effect. Na afloop van de behandeling krijg je voldoende moxa-sticks voor 2 weken. Extra sticks bijbestellen kan altijd. 

Moxa vergroot de kans op het draaien van de baby bij stuitligging

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat Moxa behandeling zeer effectief kan zijn bij het spontaan laten draaien van een baby die na 33 weken zwangerschap in stuitligging ligt. 

Ongeveer 3000 jaar geleden werd de werking van Moxa ontdekt door Chinese accupuncturisten. In 1998 is er voor het eerste wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd naar de effectiviteit onder zwangeren vrouwen woonachtig in Amerika. Uit dat onderzoek is gebleken dat de kans dat een baby spontaan draait tussen 33 en 36 weken van de zwangerschap 50% is, na toepassing van moxa is de kans 75%.  

De werking van moxa

Er zijn twee theorieën die de werking van moxa-behandeling bij stuitligging beschrijven. De eerste theorie is afkomstig uit de traditionele Chinese geneeskunst. Bij moxa-therapie komt er een verwarmende energie vrij (de Yang). Deze verwarmende energie komt via een bepaald punt bij de voet in het kleine bekken terecht. Vervolgens zorgt deze verwarmende energie in het kleine bekken en de baarmoeder voor bewegingen. De baby wordt hierdoor ook beweeglijk en zal draaien.

De Westerse geneeskunst gaat er vanuit dat moxa zorgt voor een betere doorbloeding van de baarmoeder en stimulatie van afgifte van bijnierhormonen door de bijnier. Hierdoor wordt het spierweefsel van de baarmoeder beïnvloed dat er voor kan zorgen dat de baby beweeglijker wordt en kan draaien. 

Voordelen van moxa bij stuitligging

De behandeling met moxa heeft vele voordelen:
  • De behandeling heeft geen bijwerkingen
  • De moxa sticks zijn warm maar er wordt altijd een veilige afstand tussen stick en lichaam gehanteerd van minimaal 1 cm. Er is dus geen lichamelijk contact bij de behandeling.
  • moxa behandeling maakt de kans dat een uitwendige versie (draaiing van de baby door de gynaecoloog of verloskundige) slaagt groter. 
  • In 75% van de gevallen draait de baby spontaan in de baarmoeder bij behandeling die start tussen week 33 en 36 van de zwangerschap. Zonder moxa draait 50% van de kinderen spontaan.
  • De behandeling kan thuis op ieder gewenst moment plaatsvinden omdat hij eenvoudig te leren is.

Woon je verder weg of zelfs in het buitenland? Online uitleg en opsturen van de benodigdheden voor de moxa behandeling is ook mogelijk. Neem gerust contact op voor de mogelijkheden. 

Voor moxa bij stuitligging kom ik in de volgende plaatsen: Gennep, Ottersum, Ven-Zelderheide, Milsbeek, Heijen, Afferden, Siebengewald, Bergen, Well, Wellerlooi, Blitterswijck, Helling, Wanssum, Geijsteren, Oostrum, Venray, Merselo, Overloon, Vredepeel, Westerbeek, De Rips, Oploo, Vierlingsbeek, Groeningen, Vortum-Mullem, Sambeek, Boxmeer, St. Anthonis, Ledeacker, Landhorst, Walsert, Rijkevoort, Wanroij, Wilbertoord, Borneo, St. Hubert, Mill, Haps, Beugen, Oeffelt. Langeboom, Vianen, Sint Agatha (st. Agatha), Cuijk, Beers, Gassel, Escharen, Velp, Grave, Overasselt, Heumen, Molenhoek, Mook, Groesbeek, Malden, Nijmegen, Berg en Dal, Wijchen.  Horst, Sevenum, Kronenberg, Evertsoort, America, Lottum, Oirlo, Tienray, Broekhuizen, Broekhuizenvorst. Meterik, Grubbenvorst, Melderslo, Lomm, Arcen. Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Groningen, Waddeneilanden, Maastricht voor het online pakket

Nieuwsgierig geworden?

Heb je een vraag, wil je je aanmelden of weten of mijn zorg bij je past?