CUB
Comfortable Upright Birth

€ 40,00 / 5 weken  (+  € 30,00 borg)
Ophalen in Gennep of kronenberg
Verzending door heel nederland (+ verzendkosten)

Geleverd inclusief:
 • Luchtpomp
 • Duidelijke handleiding 

Zo'n CUB, hoe kan ik die gebruiken tijdens mijn bevalling?

DE CUB (Comfortable Upright Birth) is een comfortabele en opblaasbare moderne versie van de baarkruk en geboortebal in één. Hij is speciaal ontworpen om ondersteuning te bieden tijdens de zwangerschap en bevalling. Door de WHO wordt een verticale positie tijdens de bevalling aangeraden.

Tijdens de zwangerschap kan de CUB gebruikt worden om lage rugpijn en bekkenklachten te verlichten. Hiervoor zijn speciale posities en oefeningen die je uit kunt voeren. In de meegeleverde informatie staan deze oefeningen beschreven.

Tijdens de bevalling zorgt de CUB ervoor dat er meer ruimte in het bekken ontstaat waardoor de baby een meer optimale positie aan kan nemen, dit kan de bevalling tot wel 30% verkorter maar maakt ook de kans kleiner dat er interventies nodig zijn. Doordat de CUB op verschillende manieren neer te zetten is en ook gedeeltelijk op te blazen is kan hij bij veel houdingen ondersteuning. De CUB kan zelfs op bed worden gebruikt (eventueel in combinatie met de ruggenprik). 

Jouw (geboorte)partner of zorgverlener heeft ook voldoende ruimte als je op de CUB zit of hangt voor het geven van ondersteuning, massage of het bieden van hulp. Door de verticale houding kun je makkelijker op ooghoogte contact maken met jouw geboorteteam dan wanneer je zou liggen op bed. 

Er zijn veel verschillende houdingen mogelijk, zoals: knielend en hangend over de CUB, zittend, hangend op de CUB op bed, als kussen tussen je benen in bij zij-ligging, 

Voordelen van verticaal bevallen

Minder kans op stress bij de baby
Tot een wel 30% kortere bevallingsduur
Meer bewegingsvrijheid en op makkelijker contact maken met anderen


Minder kans op een knip, kunstverlossing of keizersnede
Goed om te weten:

 • De CUB weegt maar 2 kilo, niet opgeblazen is hij te vervoeren als een klein pakketje
 • De CUB is met één kamer opgeblazen 21 cm hoog, met 2 kamers opgeblazen 41 cm hoog.
 • De CUB is gemaakt van medisch PCV en latexvrij
 • Je kunt naar keuze één of twee ringen opblazen, hierdoor is de CUB veelzijdig inzetbaar.
 • De maximale draagkracht is 120 kilo
 • Gebruik je de CUB onder de douche? Leg dan voor de veiligheid een handdoek onder de CUB om wegglijden te voorkomen.
 • De CUB is geen speelgoed, hou hem altijd uit de buurt van kinderen en huisdieren.
Hygiëne

 • DE CUB is gemaakt van hygiënisch PVC (hetzelfde materiaal als de matrashoezen in het ziekenhuis) en dus goed en hygiënisch te reinigen.
 • Er wordt geen hoes meegeleverd, deze is niet goed hygiënsich te reinigen. Zelf kun je een strandlaken, hoeslaken of handdoek over de CUB heenleggen als je dat prettig vindt.

Ik wil graag een CUB huren

Vul je onderstaand formulier in? Dan neem ik binnen 2 werkdagen contact met je op om te laten weten of de CUB nog beschikbaar is. Daarna is de reservering pas definitef.

Je kunt de CUB baarkruk huren als je (in de buurt van) een van de volgende plaatsen woont: Gennep, Ottersum, Ven-Zelderheide, Milsbeek, Heijen, Afferden, Siebengewald, Bergen, Well, Wellerlooi, Blitterswijck, Helling, Wanssum, Geijsteren, Oostrum, Venray, Merselo, Overloon, Vredepeel, Westerbeek, De Rips, Oploo, Vierlingsbeek, Groeningen, Vortum-Mullem, Sambeek, Boxmeer, St. Anthonis, Ledeacker, Landhorst, Walsert, Rijkevoort, Wanroij, Wilbertoord, Borneo, St. Hubert, Mill, Haps, Beugen, Oeffelt. Langeboom, Vianen, Sint Agatha (st. Agatha), Cuijk, Beers, Gassel, Escharen, Velp, Grave, Overasselt, Heumen, Molenhoek, Mook, Groesbeek, Malden, Nijmegen, Berg en Dal, Wijchen. Horst, Sevenum, Kronenberg, Evertsoort, America, Lottum, Oirlo, Tienray, Broekhuizen, Broekhuizenvorst. Meterik, Grubbenvorst, Melderslo, Lomm, Arcen Verzending is mogelijk binnen heel Nederland

Nieuwsgierig geworden?

Heb je een vraag, wil je je aanmelden of weten of mijn zorg bij je past?