ElleTENS 2
inclusief persoonlijk pakket

€ 50,00 / 5 weken  (+  € 20,00 borg)
gratis ophalen in Gennep of kronenberg
Verzending door heel nederland ( + verzendkosten)

Geleverd inclusief:
 • 1 set van 4 plakelektroden*
 • Nekkoord*
 • 2 kabeltjes voor de elektroden + 1 reservekabeltje
 • 2x AA batterijen + 2x AA reservebatterijen
 • Duidelijke handleiding 
 • Opbergetui
* Voor éénmalig en persoonlijk gebruik

Vergoeding door de zorgverzekering is in sommige gevallen mogelijk. Je krijgt van mij een factuur die je in kunt dienen bij de zorgverzekeraar. Neem contact op met de zorgverzekering om navraag te doen of jij voor vergoeding in aanmerking komt.


 

De ElleTENS, een ideaal hulpmiddel!

De ElleTens kan al vroeg tijdens de bevalling worden ingezet, vroege inzet zorgt er zelfs voor dat de ElleTens beter werkt. Het beste kun je starten rond de 2 tot 3 centimeter ontsluiting. De elektroden worden geplaatst op de rugspieren, door de stimulatie van de ElleTens wordt het pijnsignaal naar de hersenen onderbroken. Daarnaast worden er door de stimulatie grote hoeveelheden endorfines aangemaakt. Dit is een pijnstillend hormoon. Dit hormoon wordt normaal gesproken pas door je lichaam in grote hoeveelheden aangemaakt rond de 5 centimter ontsluiting. Je zorgt er door gebruik van de ElleTens dus voor dat je lichaam al veel vroeger tijdens de bevalling pijnstillende hormonen aan gaat maken. Je kunt de Tens zelf instellen, verschillende soorten stimulatie is mogelijk. 

De ElleTens is 100% veilig voor jou en jouw kindje. Je kunt de ElleTens gebruiken tijdens de bevalling thuis maar ook in het ziekenhuis. Ook gebruik in combinatie met een CTG-registratie (hartfilmpje van de baby en registratie van de weeën) is mogelijk. De ElleTens is wetenschappelijk bewezen effectief en ook nog eens heel eenvoudig in in gebruik. Vrouwen die de ElleTens gebruiken vragen minder vaak om een ruggenprik of andere pijnstilling met medicatie.
Goed om te weten:

 • Gebruik je deTENS niet en zitten de spullen voor eenmalig gebruik nog in de gesloten verpakking? Dan krijg je  € 10,00 retour. 
 • De TENS kan worden opgehaald, maar verzending voor heel Nederland is ook mogelijk. Voor verzending betaal je een bijdrage van  € 12,50. Dit is inclusief retourlabel.
 • Ophalen tussen 36 en 37 weken zwangerschap. De huurperiode loopt hierna tot 42 weken zwangerschap. De TENS komt zo snel mogelijk na de bevalling retour. Beval je met 42 weken? Dan is een dagje langer huur zonder meerkosten. Neem in dat geval wel even contact op.
Veiligheid

 • De TENS mag niet gebruikt worden in bad of onder de douche
 • De TENS is niet geschikt voor personen met hartklachten of een pacemakerVeelgestelde vragen

Wanneer moet ik de ElleTens reserveren?

Reserveer de ElleTens zo snel mogelijk, de Tens is heel populair. Hoewel er meerdere apparaten beschikbaar zijn, zijn ze soms al vroeg in de zwangerschap gereserveerd en dus niet meer beschikbaar als je last-minute reserveert.

Is verzending van de ElleTens mogelijk?

Ja, zeker! De ElleTens kan door heel Nederland worden verstuurd. Hiervoor betaal je  € 12,50 verzendkosten. Je ontvangt een gratis retourlabel.

Is de ElleTens ook te gebruiken in het ziekenhuis?

De ElleTens is zowel tijdens de thuisbevalling als tijdens de bevalling in het ziekenhuis te gebruiken. De meeste zorgverleners zijn bekend met de ElleTens. Wist je dat de kans dat je om een ruggenprik of andere pijnstilling met medicatie zult vragen veel kleiner is met gebruik van de ElleTens?

Wordt de ElleTens vergoed door de verzekering?

Veel zorgverzekeringen vergoeden de ElleTens vanuit het aanvullend pakket. Je kunt bij jouw zorgverzekering navragen of jij de ElleTens ook vergoed krijgt. Je ontvangt altijd een factuur van mij die geschikt is om in te dienen bij de zorgverzekering.

Kan ik de ElleTens als testen voor de bevalling?

Ook zo benieuwd hoe het voelt om de ElleTens te gebruiken? Vanaf 37 weken zwangerschap kun je 2 elektroden op je onderarm plakken om het gevoel al eens te ervaren. De elektroden zijn herbruikbaar, dus voor je bevalling is het dan niet nodig een extra set plakelektroden aan te schaffen. Plak de gebruikte elektroden wel altijd terug op het beschermvel.

Is de ElleTens eenvoudig en veilig in gebruik?

De ElleTens is veilig voor moeder en baby. Het gebruik is heel eenvoudig, je krijgt een uitgebreide gebruiksaanwijzing met afbeeldingen. 
Hou er rekening mee dat je de ElleTens niet mag gebruiken in bad of onder de douche. Ook voor personen met hartklachten of een pacemaker kan de ElleTens niet gebruikt worden.

Ik ben al 38 weken, kan ik de ElleTens nog huren?

Afhankelijk van de beschikbaarheid is de ElleTens nog te huur. Neem dus altijd contact op als je op zoek bent naar een ElleTens. Indien hij beschikbaar is zal ik er alles aan doen de ElleTens zo snel mogelijk bij jou te krijgen.

Ik heb de ElleTens niet gebruikt, krijg ik geld terug?

Heb je de ElleTens niet gebruikt en zitten zowel de plakelektkroden, nekkoord en batterijen nog in de gesealde en gesloten verpakking? Dan krijg je  € 10,00 retour.


Ik wil graag een ElleTens huren

Vul je onderstaand formulier in? Dan neem ik binnen 2 werkdagen contact met je op om te laten weten of de ElleTens nog beschikbaar is. Daarna is de reservering pas definitef. 

Je kunt het TENS huren als je (in de buurt van) een van de volgende plaatsen woont: Gennep, Ottersum, Ven-Zelderheide, Milsbeek, Heijen, Afferden, Siebengewald, Bergen, Well, Wellerlooi, Blitterswijck, Helling, Wanssum, Geijsteren, Oostrum, Venray, Merselo, Overloon, Vredepeel, Westerbeek, De Rips, Oploo, Vierlingsbeek, Groeningen, Vortum-Mullem, Sambeek, Boxmeer, St. Anthonis, Ledeacker, Landhorst, Walsert, Rijkevoort, Wanroij, Wilbertoord, Borneo, St. Hubert, Mill, Haps, Beugen, Oeffelt. Langeboom, Vianen, Sint Agatha (st. Agatha), Cuijk, Beers, Gassel, Escharen, Velp, Grave, Overasselt, Heumen, Molenhoek, Mook, Groesbeek, Malden, Nijmegen, Berg en Dal, Wijchen. Horst, Sevenum, Kronenberg, Evertsoort, America, Lottum, Oirlo, Tienray, Broekhuizen, Broekhuizenvorst. Meterik, Grubbenvorst, Melderslo, Lomm, Arcen Daarnaast is verzending mogelijk door heel Nederland.

Nieuwsgierig geworden?

Heb je een vraag, wil je je aanmelden of weten of mijn zorg bij je past?