BabyGo Birth ball

€ 10,00 / 5 weken  (+  € 20,00 borg)
Ophalen in kronenberg (nabij horst/sevenum)
Verzending door heel Nederland (+ verzendkosten)

Geleverd inclusief:
 • Birth ball in vorm en maat naar keuze
 • Voetpomp
 • 1 kogelplug + 1 reserve kogelplug
 • 1 plugverwijderaar
 • Duidelijke handleiding
 • Boekje met oefeningen

 

De Birthing ball, een ideaal hulpmiddel!

De geboortebal heeft verschillende voordelen, door het bewegen op de bal maak je meer ruimte in het bekken, hierdoor kan de baby gemakkelijker een optimale positie aannemen in het bekken. De kans op een keizersnede of bevalling met de vacuüm wordt hierdoor een stuk kleiner. Ook de duur van de bevalling is gemiddeld korter als je gebruik maakt van een bevalbal. Vaak kunnen vrouwen gemakkelijker ontspannen doordat er meer bewegingsvrijheid is maar er wel optimale ondersteuning is met de bal. Door meer ontspanning kunnen pijnstillende hormonen zoals endorfine beter vrijkomen, de weeën ervaar je hierdoor waarschijnlijk minder intens. 

De ronde ballen zijn veilig voor gebruik op de grond, door de anti slip zouden ze zelfs onder de douche gebruikt kunnen worden. Draag wel het liefst yoga-sokken (met antislip) als je gebruik maakt van de bal om uitglijden te voorkomen, in de douche kun je slippers gebruiken. De peanut bal kun je ook op bed gebruiken, ze zijn ideaal om overeen te hangen.


Een geboortebal lijkt heel veel op een yoga of fitness bal maar er zijn wel een aantal belangrijke verschillen. De draagkracht van een geboortebal (tot 1000 kilo)  is bijvoorbeeld veel groter, tijdens een bevalling kan er veel druk op de bal komen te staan. Een yogabal of fitness bal heeft een draagkracht tussen de 100 en 300 kilo. Ook met een eigen gewicht dat kleiner is dan de belastbaarheid van een yoga of fitness bal is het gebruik van een speciale geboortebal toch een beter idee voor de veiligheid van jou en jouw ongeboren baby. Daarnaast zijn de ballen gemaakt van een speciaal anti-burst materiaal, zou er een gaatje in de bal komen dan loopt deze heel langzaam leeg. De bal klapt dus niet  uit elkaar én het speciale oppervlakte van de bal heeft een anti-slip functie maar is ook nog een hypo-allergeen én goed te reinigen. De bal is vrij van latex, flaten en BPA.

Welke maat en vorm kies jij?

Ronde bal, 65 cm

 • Voor lichaamslengte tot 175 cm
 • Met anti-slip ribbels

Ronde bal, 75 cm

 • Voor lichaamslengte vanaf 175 cm
 • Met anti-slip ribbels

Peanut ball

 • Geschikt voor elke lichaamslengte
 • Ideaal ter ondersteuning van het aannemen van verschillende houdingen, ook op bed te gebruiken
Goed om te weten:

 • De geboortebal is speciaal ontwikkeld voor gebruik tijdens de bevalling. 
 • De bal is 5x sterker dan een normale fitness bal, hierdoor is de kans op een lek zeer klein!
 • De bal kan belast worden tot 1000 kilo, normale ballen 150 tot 300 kilo. Door de hogere belastbaarheid is op de bal schommelen tijdens de bevalling geen probleem
 • De bevalbal is gemaakt van speciaal anti-burst materiaal. Zou de bal toch lek raken dan knapt deze nooit uit elkaar maar loopt heel langzaam leeg. Zo heb jij bij een lek voldoende tijd om van de bal op te staan en val je nooit op de grond. 
 • Ophalen tussen 36 en 37 weken zwangerschap. De huurperiode loopt hierna tot 42 weken zwangerschap. De birthball komt zo snel mogelijk na de bevalling retour. Beval je met 42 weken? Dan is een dagje langer huur zonder meerkosten. Neem in dat geval wel even contact op.
 • Ook tijdens en vlak na de zwangerschap kan gebruik van de bal fijn zijn, kijk voor oefeningen in het meegeleverde boekje
Veiligheid

 • De geboortebal is geen speelgoed, hou hem daarom uit de buurt van kinderen.
 • Door scherpe voorwerpen kan de bal lek raken, let dus op met huisdieren en scherpe voorwerpen.
 • De ronde bal mag niet op bed worden gebruikt, de peanutbal is juist erg geschikt voor gebruik op bed ter ondersteuningen van houdingen.


Veelgestelde vragen

Wanneer moet ik de Birth ball reserveren?

Reserveer de Birth ball zo snel mogelijk, de Birth ball is heel populair, met name de maat 65 cm. Hoewel er meerdere ballen beschikbaar zijn, zijn ze soms al vroeg in de zwangerschap gereserveerd en dus niet meer beschikbaar als je last-minute reserveert.

Is verzending van de Birth ball mogelijk?

Ja, zeker! De birth ball wordt leeg geleverd en is dus als een compact pakket op te sturen. De Birth ball kan door heel Nederland worden verstuurd. Ophalen is mogelijk in Kronenberg. 

Is de Birth ball ook te gebruiken in het ziekenhuis?

Absoluut! Hou er wel rekening mee dat de birth ball minstens 24 uur voor de bevalling al opgeblazen moet worden. Wil je de bal in het ziekenhuis gebruiken dan zul je de bal opgeblazen moeten vervoeren naar het ziekenhuis.

Ik heb een latex-allergie, kan ik een bal gebruiken?

Alle ballen zijn latex, BPA en flaten vrij. Ook met een latex-allergie kun je de bal zonder zorgen gebruiken. Door het hypoallergene oppervlakte is de bal ook goed te reinigen.

Een fitnessbal, die kan ik toch ook gebruiken?

Qua vorm en afmetingen lijkt een fitness bal precies hetzelfde als een birth ball. Echter de Birth ball van BabyGo is speciaal ontwikkeld voor gebruik tijdens de bevalling. De bal is 5x sterker dan andere ballen, speciaal ontwikkeld voor gebruik bij de bevalling.  De bal heeft een draagkracht tot 1000 kilo en zal nooit barsten bij een lek maar heel langzaam leeglopen dankzij het anti-burst materiaal. Wel net zo veilig!

Ik wil de bal langer huren, kan dat?

De bal kan ook tijdens de zwangerschap al een ontzettend fijn hulpmiddel zijn, of wellicht gebruik je hem graag om op de bouncen na de bevalling. Langer huren is meestal geen probleem en kost  € 2,00 /week. Neem wel even contact op om te vragen of langer huren mogelijk is, de bal kan namelijk al verhuurd zijn aansluitend op de huurperiode die afgesproken is. 

Ik ben al 38 weken, kan ik de Birth ball nog huren?

Afhankelijk van de beschikbaarheid is de Birth ball nog te huur. Neem dus altijd contact op als je op zoek bent naar een geboortebal. Indien hij beschikbaar is zal ik er alles aan doen de bal zo snel mogelijk bij jou te krijgen.

Ik heb de bal niet gebruikt, krijg ik geld terug?

Nee, de huurprijs blijft hetzelfde. Het maakt niet uit of je de bal wel of niet hebt gebruikt. Ook bij eerder terugsturen krijg je geen geld terug.


Ik wil graag een Birth ball huren

Vul je onderstaand formulier in? Dan neem ik binnen 2 werkdagen contact met je op om te laten weten of de birthing ball nog beschikbaar is. Daarna is de reservering pas definitef. 

Je kunt het birthball, geboortebal, bevalbal huren als je (in de buurt van) een van de volgende plaatsen woont: ennep, Milsbeek, Ottersum, Sint Agatha, Oeffelt, Haps, Cuijk, Vianen, Heijen, Beugen, Rijkevoort, Boxmeer, Afferden, Ledeacker, Sint-Anthonis, Sambeek, Vortum-Mullem, Groeningen, Vierlingsbeek, Overloon, Westerbeek, Holthees, Smakt, Geijsteren, Well, Wanssum, Venray, Oostrum, Merselo, Vredepeel, Milheeze, Deurne, Asten, Liessel, Griendtsveen, Veulen, Leunen, Heide, Castenray, Meerlo, Swolgen, Broekhuizen, Broekhuizenvorst, Arcen, Lottum, Lomm, Grubbenvorst, Velden, Melderslo, Horst, Hegelsom, Meterik, America, Kronenberg, Sevenum, Venlo, Evertsoord, Tienryay, Wellerlooi, Koningslust, Beringe, Grashoek, Helenaveen, Someren, Lierop, Helmond, Bakel, De Rips, Milheeze, Ospel, Nederweert, Weert, Nunhem, Haelen, Buggenum, Swalmen, Reuver, Kessel, Neer, Roggel, Belfeld, Baarlo, Maasbree .Daarnaast is verzending mogelijk door heel Nederland.

Nieuwsgierig geworden?

Heb je een vraag, wil je je aanmelden of weten of mijn zorg bij je past?