Bevalbad Birthpool in a box -
inclusief persoonlijk pakket

€ 145,00 / 5 weken  (+  € 50,00 borg)
GRATIS OPHALEN IN KRONENBERG (nabij HORST/SEVENUM)
VERZENDING DOOR HEEL NEDERLAND ( +€ 22,50 verzendkosten)

Geleverd inclusief:
  • Bevalbad (latexvrij)
  • Kraankoppelset (pas op 99% van de kranen, inclusief Quooker-kraan)
  • Luchtpomp
  • Bekerhouder én zitje
  • Persoonlijk pakket*
  • Duidelijke handleiding 
  • Optioneel uit te breiden met extra's (zie verderop deze pagina)
Wil je het bad huren? Vul dan het formulier in onderaan deze pagina!
* Het persoonlijk pakket bestaat uit:  Binnenhoes, dompelpomp 1500l/h (leegt het bad in ongeveer 30 minuten), schepnetje, vloerbeschermkleed, anti-slip mat, Thermometer, 1 paar lange gynaecologische handschoenen & niet-giftige aan- en afvoerslang van 10 meter. Alle producten zijn latexvrij.
 

Denk je erover om in bad te bevallen maar ben je eerst benieuwd naar de voordelen?

Lees dan snel verder op de blog, hier vind je alles over de voordelen van de badbevalling!

Goed om te weten

Twee formaten
Het bad is verkrijgbaar in 2 maten: Regular (voor 2 personen) en de Mini (voor 1 persoon).  Het verschil tussen de twee baden lees je hieronder.

Ontvangen en retourneren van het bad
Het bad kun je ophalen en retourneren in Kronenberg maar verzending van het bad is mogelijk, je betaalt hiervoor een kleine extra bijdrage van  € 22,50. Dit bedrag is inclusief retouretiket. Woon je wel in de buurt maar is ophalen en/of terugbrengen lastig, dan bezorg ik het bad graag bij je thuis of haal ik het weer op. Hiervoor betaal je  € 0,23 per enkel gereden km (max 20 km). Binnen Kronenberg & Sevenum is bezorging/ophalen kosteloos. 

Geld terug bij ongebruikt bad
Gebruik je het bad niet omdat je voelt dat het toch niet bij je past tijdens de bevalling, je (onverwacht) naar het ziekenhuis gaat voor de bevalling óf.... de reden maakt niet uit. Bij een ongebruikt bad (d.w.z. alles uit het persoonlijk pakket nog in de ongeopende verpakking) krijg je  € 70,00 retour. Heb je extra's mee besteld, gebruik je het bad niet en zitten ook deze nog in de ongeopende verpakking? Dan krijg je hiervan het betaalde bedrag retour.

 

Hygiëne bij een badbevalling

Hygiëne bij een (bad)bevalling is heel belangrijk om infecties bij de moeder én de (ongeboren) baby te voorkomen. Je krijgt daarom een persoonlijk pakket bij het bevalbad. Alle onderdelen die in aanraking komen met water zijn voor eenmalig gebruik. Hoewel er in Nederland geen wettelijke verplichtingen zijn voor de hygiëne en bijvoorbeeld slangen en de dompelpomp opnieuw gebruikt mogen worden* kies ik ervoor om mij aan de strenge wettelijke bepalingen te houden zoals die in bijvoorbeeld Australië gelden. Alleen het blauwe opblaasbare bad, de luchtpomp en slangkoppelingen worden hergebruikt en zijn goed te reinigen. Deze worden na ieder gebruik zorgvuldig en hygiënisch schoongemaakt. 

Het bad moet gevuld worden met schoon kraanwater. Het water in Nederland is hiervoor van voldoende kwaliteit. Laat het water nooit langer dan 24 uur in het bad zitten en verwarm het water niet met een verwarmingselement. Een afdekhoes kan warmteverlies voorkomen maar het is ook mogelijk om tijdens de bevalling een deel van het water uit het bad te halen en het bad vervolgens aan te vullen met nieuw warm water.


* Het doorspoelen van de slangen en dompelpomp met chloorwater zorgt niet voor een goede reiniging. Ook kunnen achtergebleven waterresten zorgen voor een legionellabesmetting bij hergebruik.

Welk bad moet ik kiezen?

Het bevallingsbad is beschikbaar in twee verschillende maten. Welke maat je kiest is afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren én de ruimte die je hebt om het bad neer te zetten. Hou er rekening mee dat overal rond het bad 50 cm loopruimte moet zijn én aan een zijde minimaal 90-120 cm ruimte. Daarnaast vinden de meeste verloskundigen het fijn als er in de buurt een bed of matras is, overleg dit even met jouw verloskundige. Vind je het fijn dat jouw (geboorte)partner ook plaats kan nemen in het bad? Kies dan voor de maat Regular. Hou er ook rekening mee dat de vloer het gewicht van het bad moet kunnen dragen. 

Mini (1-persoons) 

Afmetingen

Buitenmaat
165 x 145 x 71cm

Binnenmaat
114 x 94 x 66cm

Gewicht gevuld bad

487 kilo + gewicht moeder

Watervolume

Max. capaciteit
480 liter.

Waterhoogte
45 - 55 cm

Regular (2-persoons)

Afmetingen

Buitenmaat
193 x 165 x 76cm 

Binnenmaat
142 x 114 x 69 cm

Gewicht gevuld bad

659 kilo + gewicht moeder


Watervolume

Max. capaciteit
650 liter.

Waterhoogte
45 - 58 cm

Veelgestelde vragen

Is verzending van het bevalbad mogelijk?

Ja, het bad wordt door heel Nederland verzonden. Om het voor jou makkelijk te maken betaal je bij de huur een extra bijdrage in de verzendkosten en krijg je automatisch een retourlabel. Bij het bevalbad zit een retourinstructie bijgevoegd. Via een QR code kun je eenvoudig een retourlabel aanvragen.

Verander je na de bevalling van gedachte en zou ophalen van het bad of verzending toch beter passen? Neem dan even contact op. Tegen een kleine vergoeding is ophalen of retoursturen alsnog mogelijk.

Waarom is zeezout of magnesium toevoegen aan het bad nuttig?

Ken je dat gevoel dat als je lang in bad zit? Je wordt vaak een beetje loom en je huid gaat rimpelen. Door een proces dat osmose heet worden mineralen vanuit jouw lichaam via de huid afgegeven aan het water. Door de toevoeging van  zeezout aan het water in het bevalbad wordt dit proces gedeeltelijk voorkomen. Je kunt er ook voor kiezen alleen magnesium toe te voegen, ook dit vult mineralen gedeeltelijk aan. De mineralen in jouw bloed komen voor 98% overeen met de mineralen in zeezout.

Ik gebruikt het bad niet, krijg ik geld retour?

Absoluut! Je krijgt de kosten van het eenmalig pakket én bijgeleverde extra's volledig retour indien je geen gebruik maakt van het bad. Let erop dat je geen geld retour krijgt van één of meerdere bestelde extra's indien je wel gebruik hebt gemaakt van het bad maar niet van de extra. Je krijgt  € 70,00 retour indien het volledig eenmalig pakket ongebruikt is en nog in de orginele dichte verpakking zit.

Wanneer moet ik een bad reserveren?

Reserveer het bad zo snel mogelijk. De baden zijn heel populair en vaak snel verhuurd. Je kunt het bad in principe al reserveren vanaf het moment dat je weet dat je in bad wilt bevallen. Zo voorkom je teleurstelling. Annuleren is kosteloos tot week 36. Daarna betaal je €35,00 administratiekosten.  Je kunt het bad ophalen/krijgt het bad geleverd een of enkele dagen voordat je 37 weken zwanger bent.

Houdt mijn vloer het gewicht van het bad?

In normale omstandigheden is dit geen enkel probleem. Er is echter geen garantie te geven en Praktijk Verwondering is niet aansprakelijk te stellen indien de vloer het gewicht niet aan kan. Je kunt uitgaan van belasting van 420 kilo/m2.

Je kunt de bouwtekeningen van de woning of een professional raadplegen bij twijfel.

Ik zie elders andere huurprijzen, waarom?

Andere aanbieders kiezen ervoor om geen compleet persoonlijk pakket bij te leveren, je krijgt bijvoorbeeld alleen een binnenhoes, slang en pomp geleverd. Alle overige onderdelen moet je dan nog bijbestellen óf ze maken onderdelen zoals de slang, dompelpomp en thermometer schoon met een chlooroplossing. Dit is echter niet hygiënisch en kan zorgen voor infecties (zoals legionella). Ik bied een volledig pakket voor een lage prijs en het bad is ook nog eens beschikbaar in heel Nederland. Ook krijg je een hoger bedrag retour als je geen gebruik maakt van het bad.

Zijn alle onderdelen, zoals een schepnetje echt nodig?

Ja, alle onderdelen ga je gebruiken. Vanwege de hygiëne is het aan te raden niet de thermometer van het babybadje of bijvoorbeeld een eigen zeef te gebruiken als schepnetje. De onderdelen die met water in aanraking komen zullen namelijk ook in aanraking komen met verschillende lichaamsvloeistoffen en vruchtwater. Hygiënisch reinigen van deze producten is niet mogelijk. Je krijgt ze daarom bij geleverd, zo weet je zeker dat je alles in huis hebt en de hygiëne tijdens de bevalling goed gewaarborgd is.

Wat heb ik nog meer nodig voor een badbevalling?

Van te voren is het belangrijk om te checken of de ruimte waar je het bad neer wilt zetten geschikt is. Er moet overal minimaal 50 cm en aan een zijde 90cm loopruimte om het bad heen zijn. De afstand tot de kraan en afvoer mag maximaal 10 meter zijn. Daarnaast is het handig om een kruk te hebben voor het in en uitstappen, een stapel handdoeken en veel verloskundigen willen graag een bed of matras in de buurt.

Hoe wordt het bad verzonden?

Het bad wordt verzonden in een stevige doos via DPD. Je krijgt van DPD een tijdvak van één uur waarin de levering plaatsvindt. De bijdrage voor verzending is  € 20,00 (dit is inclusief retouretiket). 
Het gehele pakket wordt geleverd in een stevige doos, deze doos kun je ook weer gebruiken voor het retourneren van het pakket. Het pakket lever je in bij een DPD punt bij jou in de buurt.

Kan ik het bad verwarmen?

Nee, het plaatsen van een verwarmingselement wordt afgeraden omdat dit kan zorgen voor een legionella infectie. Door de dikke luchtwanden zal het bad gemiddeld 1 tot 2 graden per uur afkoelen. Je kunt het water deels verwijderen en aanvullen met nieuw warm water. Gebruik je het bad even niet tijdens de bevalling (bijvoorbeeld tijdens het vullen) dan kun je een warme hoes plaatsen. Hiermee koelt het bad maximaal 0,5 graden per uur af. De warme hoes kun je als optioneel product bijbestellen.

Bij te bestellen extra's

Je kunt verschillende extra's bestellen bij jouw bevalbad. De extra's worden geleverd samen met het bad. Gebruik je het bad helemaal niet tijdens jouw bevalling (alle producten van het eenmalig pakket zijn ongebruikt) dan krijg je het geld van de bestelde extra's retour.  Nadat je het bad ontvangen hebt van gedachte veranderd? De extra's kunnen alsnog besteld worden. Je haalt de producten gratis op of ze worden nagezonden. Voor het nasturen betaal je een kleine extra bijdrage van € 5,95.


De extra producten zorgen voor meer gemak of comfort maar zijn niet noodzakelijk. Je kiest dus zelf wat je handig vindt, hierdoor kan de prijs van de huur van het bad zo laag mogelijk blijven en betaal je alleen maar voor wat je echt gebruikt.

Hulp nodig? Bel mij gerust! 


Waterverlichting

Creëer een sprookjesachtige sfeer met verlichting in het water en geven extra licht voor verloskundige (en evt geboortefotograaf). Geleverd inclusief batterijen. 

€ 6,95

warmete Afdekhoes

Zorgt ervoor dat het bad per uur maximaal 0,5 graden afkoelt (normaal 1-2 graden). Kan gebruikt worden tijdens het vullen of als je het bad even niet gebruikt.

€ 20,95

Onderwaterspiegel

Spiegel speciaal voor gebruik onder water. Zorgt ervoor dat je mee kunt kijken tijdens de geboorte. Met afgeronde hoeken voor extra veiligheid.

€ 11,50

Anker

Het anker zorgt ervoor dat je extra houvast hebt en meer kracht kunt zetten. Het zorgt voor extra bewegingsvrijheid in het bad.

€ 12,95

zeezout bevalbad (1kg)

Zorgt ervoor dat je in het water mineralen beter behoudt. Hierdoor heb je minder last van een rimpelige huid en loomheid als je het bad verlaat.

€ 8,95

Cordring latex-vrij

Babyvriendelijk alternatief voor de navelklem. Er blijft slechts een klein ringetje achter om de navelstreng. Wordt niet retour genomen!

€ 2,95

Ik wil graag een bevalbad huren

Vul je onderstaand formulier in? Dan neem ik binnen 2 werkdagen contact met je op om te laten weten of het bad nog beschikbaar is. Daarna is de reservering pas definitef.

Je kunt het bevalbad huren als je (in de buurt van) een van de volgende plaatsen woont:  Gennep, Milsbeek, Ottersum, Sint Agatha, Oeffelt, Haps, Cuijk, Vianen, Heijen, Beugen, Rijkevoort, Boxmeer, Afferden, Ledeacker, Sint-Anthonis, Sambeek, Vortum-Mullem, Groeningen, Vierlingsbeek, Overloon, Westerbeek, Holthees, Smakt, Geijsteren, Well, Wanssum, Venray, Oostrum, Merselo, Vredepeel, Milheeze, Deurne, Asten, Liessel, Griendtsveen, Veulen, Leunen, Heide, Castenray, Meerlo, Swolgen, Broekhuizen, Broekhuizenvorst, Arcen, Lottum, Lomm, Grubbenvorst, Velden, Melderslo, Horst, Hegelsom, Meterik, America, Kronenberg, Sevenum, Venlo, Evertsoord, Tienryay, Wellerlooi, Koningslust, Beringe, Grashoek, Helenaveen, Someren, Lierop, Helmond, Bakel, De Rips, Milheeze, Ospel, Nederweert, Weert, Nunhem, Haelen, Buggenum, Swalmen, Reuver, Kessel, Neer, Roggel, Belfeld, Baarlo, Maasbree. Daarnaast kun je goedkoop bevalbad huren door heel Nederland, want verzending is mogelijk! 

Nieuwsgierig geworden?

Heb je een vraag, wil je je aanmelden of weten of mijn zorg bij je past?