Vol vertrouwen jouw bevalling tegemoet

Wat is 'Relaxed bevallen vanuit Regie'?

Heb jij al nagedacht over de voorbereiding op jouw bevalling? Herken jij ook dat jij denkt dat voorbereiden helemaal geen zin heeft omdat je toch niet weet hoe het loopt? Of misschien ben jij er liever niet mee bezig omdat je het spannend of wellicht zelfs wel eng vindt door verhalen in jouw omgeving of een eerdere nare ervaring. 

Wist jij dat een goede voorbereiding essentieel is, juist door te weten hoe het kan lopen en wat keuze opties zijn zul je meer controle en regie ervaren. De meeste negatieve bevalervaringen komen namelijk voort uit het gevoel van verlies van controle, hier kun je zelf invloed op hebben
 Wellicht heb je al wat ideëen in je hoofd over jouw bevalling of weet je wat je zeker niet wilt, ik geef je de tools om dat om te zetten in een geboorteplan dat altijd van toepassing is, hoe jouw bevalling ook loopt. 

Uit onderzoek is gebleken dat kennis van onder andere het creëren van een veilig omgeving, het normale geboorteproces, je opties als het anders loopt en het inzetten van ontspanningstechnieken bijdraagt aan het gevoel van regie en controle tijdens de bevalling. Dit maakt de kans op een positieve ervaring, hoe jouw bevalling ook loopt, stukken groter.

Ook de kraamperiode is een belangrijke periode in het leven van jouw kersverse gezinnetje, waarbij er opnieuw keuzes gemaakt moeten worden. De overgang van vrouw naar moeder van een eerste kindje maar ook bij een tweede of volgend kindje is groot. En hoe is het voor de aanstaande papa of niet dragende mama? Hoe ga je het aanpakken? En heb je al nagedacht over het combineren van werk met de zorg voor een (extra) kindje?

Op dit moment kijkt 1 op de 5 vrouwen negatief terug op haar bevalling. Het doel van RbvR is o.a. dat doordat je zelf de regie leert houden, en dat je weet welke keuzes en rechten er zijn, de kans op een positieve ervaring een stuk groter is.. Óók als het anders loopt dan je van te voren verwacht of hoopt.

Daarnaast gaan we ook praktisch aan de slag met bijvoorbeeld ademhalings- en ontspanningstechnieken die helpend kunnen zijn tijdens de weeën. Ook een positieve mindset creëren is een belangrijk onderdeel van de cursus.

Hoe ziet het programma eruit?

Het programma kan op locatie met een groep gevolgd worden, online (met een groep of 1-op-1) of bij jou/jullie thuis 1-op-1. In de agenda kun je vinden wanneer de eerste volgende cursus gepland is en waar deze plaatsvindt. Voor het 1-op-1 programma kun je contact opnemen om de data (en locatie) in overleg te plannen.

 • Deelname tussen de 20 en 36 weken zwangerschap
 • 4 lessen van 2,5 uur (inclusief pauze)
 • Samen met jouw (geboorte)partner
 • hypnobirthingtools, mindset en mindfull oefeningen
 • Adem- en ontspanningstechnieken
 • Na elke les tips en extra informatie via de mail (boekentips, podcasts, meditaties, speciaal geproduceerde muziek, en interessant naslagwerk), jij bent dus volledig voorbereid op jouw bevalling én kraamperiode.
 • Tijdens de bijeenkomsten ligt de focus op informatie uitwisselen én in gesprek gaan met elkaar. We doen een klein aantal oefeningen, maar de oefeningen krijg je met name mee voor thuis, je kunt dus in je gewone kleding naar de cursus komen.
De tarieven zijn afhankelijk van het soort programma dat je wenst af te nemen. Het programma is op verzoek in termijnen te betalen. Vanuit sommige aanvullende verzekeringen wordt (een deel) vergoed. Informeer bij jouw zorgverzekering of jij hiervoor in aanmerking komt. 

Je kunt ervoor kiezen om alleen deel te nemen maar het is fijn als je samen met je geboortepartner aan kunt sluiten. Op deze manier is hij/zij ook op de hoogte van de kennis die jij hebt op gedaan, kan hij/zij ook kennismaken met de tools die weer helpend zijn voor jou. Zo zijn  jullie samen optimaal voorbereid op de bevalling want teamwork makes the dreamwork! 

Wat leer je?

Zo'n programma moet jou natuurlijk ook wat opleveren! Tijdens de 4 sessies leer ik jou stap voor stap dat je wel controle kunt hebben op veel van wat er gebeurt tijdens jouw bevalling, ook als het anders loopt dan gehoopt of gedacht.
 • De controle over jouw lijf behouden
 • Zelfzorg en zorg voor je (ongeboren) baby in combinatie met werk zodat je weet waar je recht op hebt.
 • Hoe je om gaat met weeën, zodat deze niet hoeven te overvallen
 • Kennis van het normale geboorteproces
 • Je weet wat je kunt doen als het anders loopt dan verwacht, zodat je jezelf niet kwijt raakt in het doolhof van protocollen en adviezen waarbij je wellicht snel moet beslissen. 
 • Vol vertrouwen jouw bevalling tegemoet gaan en er zelfs naar uit kijken!
 • Tools om naar een prettige samenwerking te streven met de (wellicht onbekende) geboortezorgwerkers ook als er plotseling een onbekende zorgverlener betrokken raakt en er maar kort tijd is voor de kennismaking 
 • Kennis van verschillende houdingen tijdens de bevalling.
 • Een positieve mindset doordat je bewust na gaat denken wat je wil, hierdoor vinden gedragsveranderingen plaats in het onderbewuste brein (zoogdierenbrein) waardoor je daadwerkelijk een positieve mindset bij jezelf creëert.
 • Jouw (geboorte)partner krijgt ook tips en handvatten om alles wat jullie geleerd hebben tijdens de cursus in te zetten tijdens de bevalling
 • We doen verschillende kleine oefeningen zodat je al voor jouw bevalling kunt ervaren dat de ontspanningsoefeningen en aangereikte tools echt werken. Zo ga je zekerder en meer ontspannen jouw bevalling in. Dit komt het geboorteproces ten goede. 

Wanneer is Relaxed bevallen vanuit Regie wat voor jou/jullie?

Jij/jullie

 • Weet/weten dat een goede voorbereiding heel belangrijk is, ook als je niet weet hoe de bevalling verloopt. Maar je bent nog op zoek naar de perfecte voorbereiding voor jou
 • Wil(len) je bewust worden van wat je zelf wilt
 • Wil(len) leren hoe je in overleg gaat met jouw zorgverlener over jouw wensen zodat alles voor iedereen goed voelt
 • Hebt/hebben de behoefte om zelfbewust en met een realistisch beeld de bevalling in te gaan
 • Wil(len) weten wat kan & mag, maar ook wat je wenst en wilt en hoe je dat kunt bewerkstelligen in samenwerking met jouw zorgverlener.
 • Wil(len) je bewust worden van al je rechten rondom zwangerschap en borstvoeding met betrekking tot werk
 • Wil(len)  geboortewensen die werken in alle situaties, hoe jouw bevalling ook loopt. Eventueel schrijf je een scenario B én C. 
 • Wil(len) een positieve mindset creëren en weten hoe  je met verschillende tools in ontspanning blijft.
Overtuigd dat dit is wat jullie zoeken?

Een goede voorbereiding maakt de kans op een positieve ervaring groter! 

Jouw bevalling hoeft je niet te overkomen, je hebt meer invloed dan je denkt! Juist de bevalling op je af laten komen en er open in staan kan maken dat je niet goed voorbereid bent op de keuzes waar je wellicht voor komt te staan. Soms keuzes die snel gemaakt moeten worden. Vaak wordt er veel geaccepteerd of weggeschoven omdat 'het belangrijkste is dat de baby gezond is.' En natuurlijk, die gezonde baby die willen we allemaal maar als mama en (geboorte)partner positief terug kunnen kijken of de bevalling heeft dat ook weer vele voordelen voor onder andere de borstvoeding, hechting en het eigen welbevinden.

Uit onderzoek blijkt dat 20%, dus 1 op de 5 vrouwen, traumatisch terugkijkt op haar bevalling. Een trauma ontstaat vaak niet door de situatie maar de manier waarop jij er op dat moment mee om kon gaan en of je nog voelde dat je regie had. Maar je moet wel weten hoe jij regie kunt gaan houden.
Tijdens de bijeenkomsten van Relaxed bevallen vanuit Regie leer je precies wat nodig is om wél regie te houden, en nog zoveel meer zoals waardevolle hypnobirthing technieken, mindfullnes- en mindset oefeningen en je krijgt informatie over het verloop van de bevalling (wist je bijvoorbeeld dat 73% van de bevalling uiteindelijk medisch wordt?), zodat jij realistisch jouw bevalling in kunt stappen. 

Extra's naast het waardevolle RbvR-programma

Wat je nog meer krijgt

Naast dat ik RbvR geboortecoach ben, bied ik nog meer aan. Tijdens de cursus Relaxed bevallen vanuit Regie besteed ik ook aandacht aan rebozotechnieken die je in kunt zetten tijdens de bevalling en leer ik je verschillende acupressuur en massagepunten die jou ondersteuning kunnen bieden. Daarnaast ontvang je een uitgebreid naslagwerk waarin alle aangeleerde tools beschreven staan én achtergrondinformatie, een geboortewensen & kraamwensen invulboekje. 

Is jouw baby geboren en kies je voor een draagconsult of een cursus babymassage? Dan krijg je 10% korting.

Voor aanvang van de cursus maak ik graag alvast kennis, zo kan ik tijdens de cursus rekening houden met wat jij/jullie belangrijk vinden en daar extra aandacht aan besteden.

Heb je bijvoorbeeld eerder een traumatisch bevalling gehad dan kan de cursus aangepast worden aan wat jij/jullie nodig hebben. Het kan bijvoorbeeld extra spannend zijn om bezig te zijn met de bevalling, omdat ik zelf ervaringsdeskundige trauma/ptss ben snap ik dat als geen ander! Stuur gerust een berichtje om vrijblijvend Kennis te maken. 

De zwangerschapscursus Relaxed bevallen vanuit Regie (RBVR) met hypnobirthing tools voor iedereen die woonachtig is in de plaatsen:  Gennep, Milsbeek, Ottersum, Sint Agatha, Oeffelt, Haps, Cuijk, Vianen, Heijen, Beugen, Rijkevoort, Boxmeer, Afferden, Ledeacker, Sint-Anthonis, Sambeek, Vortum-Mullem, Groeningen, Vierlingsbeek, Overloon, Westerbeek, Holthees, Smakt, Geijsteren, Well, Wanssum, Venray, Oostrum, Merselo, Vredepeel, Milheeze, Deurne, Asten, Liessel, Griendtsveen, Veulen, Leunen, Heide, Castenray, Meerlo, Swolgen, Broekhuizen, Broekhuizenvorst, Arcen, Lottum, Lomm, Grubbenvorst, Velden, Melderslo, Horst, Hegelsom, Meterik, America, Kronenberg, Sevenum, Venlo, Evertsoord, Tienray, Wellerlooi, Koningslust, Beringe, Grashoek, Helenaveen, Someren, Lierop, Helmond, Bakel, De Rips, Milheeze, Ospel, Nederweert, Weert, Nunhem, Haelen, Buggenum, Swalmen, Reuver, Kessel, Neer, Roggel, Belfeld, Baarlo, Maasbree . De online cursus wordt gegeven aan iedereen in heel Nederland! Dus ook als je in Groningen, Zwolle, Zutphen, Deventer, Zeeland, Den Bosch, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Almere, Utrecht of de Waddeneilanden woont. 

Nieuwsgierig geworden?

Heb je een vraag, wil je je aanmelden of weten of mijn zorg bij je past?